“Yeni Medya ve Aile” kavramları Üsküdar Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi ortaklığıyla yapılan çalıştayda konuşulacak

26-03-19 vrlab 0 comment

“Yeni Medya ve Aile” kavramları Üsküdar Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi ortaklığıyla yapılan çalıştayda konuşulacak

Üsküdar Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ortaklığı ve Millî Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü paydaşlığıyla düzenlenen çalıştayda; iletişim, tıp, adlî bilimler, psikiyatri, çocuk gelişimi, psikoloji ve sosyoloji gibi birçok farklı alanda yer alan 86 uzman, yeni medya ve aile ilişkisini her yönüyle ele alacak. 

“Yeni Medya ve Aile” Çalıştayı; Üsküdar Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Millî Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ortaklığı ile 27 Mart 2019 Çarşamba günü Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek.

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi, Millî Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü, İAÜ Toplumsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (TARMER), İAÜ Yeni Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi, ÜÜ İnsan Odaklı İletişim Merkezi (İLİMER) ve ÜÜ Stratejik Araştırma ve Geliştirme Kulübü (ÜSAK) paydaşlığında; yeni medya kavramının sosyal ve kültürel hayattaki etkilerini izlemek ve değerlendirmek amacı ile düzenlenen çalıştayda; ‘Yeni medya ve bağımlılık’, ‘Yeni medya ve etik’ , ‘ Yeni medya ve ebeyen-çocuk ilişkisi’ , ‘ Yeni medya ve eşler arası iletişim’ , ‘ Yeni medya ve sağlık sorunları’ , ‘Sosyal politikalar ve hukuki iyileştirmeler’ ana başlıklarında, iletişim, tıp, adlî bilimler, psikiyatri, çocuk gelişimi, psikoloji ve sosyoloji vb. birçok farklı alanda çalışmalarını yürüten uzmanlar bir araya gelecek.

Yeni Medya teknolojileri hayatımızdaki birçok tesiriyle, aile içi ilişkileri değişime uğratıyor…

Toplumun temel taşı olarak görülen aile hayatında yeni medya teknolojilerinin etkisiyle sürekli değişim yaşanıyor. Kontrolsüz, bilinçsiz ve eğitimsiz şekilde kullanıldığında, yararından çok zararlarıyla karşılaşılan yeni medya teknolojilerinin; aile yapısına, aile içi iletişime, çocukların gelişim süreçlerine, fiziksel ve mental sağlıklarına olası etkilerinin vakit çok geç olmadan tespit edilmesi gerekiyor. Bu doğrultuda; eğitim, hukuk ve sosyal politikalar alanlarında gerekli önlemler alınarak sorunların çözümüne dair yol haritaları hazırlanması gerekiyor.

Alanında uzman isimler, bu çalıştayda buluşacak

“Yeni Medya ve Aile” Çalıştayı, alanında uzman birçok ismi bir araya getirecek. Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurper Ülküer, Üsküdar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Serhat Özekes, Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aylin Tutgun Ünal, Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Dr. Öğr. Üyesi Zekai Genç, NPİstanbul Beyin Hastanesinden Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Cemal Onur Noyan, Psikiyatri Uzm. Doç. Dr. Emel Sarı Gökten, Uzm. Klnk. Psk. Ahmet Yılmaz, İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, İstanbul Aydın Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cebrail Kısa, İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ayten Övür, İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şahide Güliz Kolburan, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Sefa Sütçü, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Kırık vb. daha birçok uzman, yeni medya ve aile ilişkisini konuşacak.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)