MEDYA OKURYAZARLIĞI FORUMU II

10-10-19 vrlab 0 comment

MEDYA OKURYAZARLIĞI FORUMU II
Değerli Öğrenciler,
Sizleri 1 Kasım Cuma günü saat, 10:00-11:30 arası gerçekleşecek MEDYA OKURYAZARLIĞI FORUMU II’de Maslak42 – Facebook İstasyon’da görmekten mutluluk duyacağımızı iletmek isterim.
Taslak PROGRAM İLE İLGİLİ DETAYLARI AŞAĞIDA İLETİYORUM * UYGUN OLUR İSE “KATILIYORUM” Şeklinde dönüşlerinizi bekliyoruz.

MOF II
1 Kasım 2019
PROGRAM AKIŞI
Sıra No Saat Konu Kurum Konuşmacı/Eğitmen
1 09:45-09:50 Açılış Konuşmaları Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Prof. Dr. Ali Büyükaslan
2 09:50-10:00 Açılış Konuşmaları Medya Okuryazarlığı Derneği Başkanı Cansu Coşan
3 10:00-11:30 MODERATÖR Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Müge Demir Ayral
4 FORUM Youth IGF  Su Sonia Herring
5 Uluslararası Sosyal Medya Derneği Said Ercan
6 Bahçeşehir Üniversitesi Ögt. Gör. Ayşegül Liman Kaban
7 Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi  Dr. Başak Gezmen
8 İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı – Yeni Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü  Doç. Dr. Deniz Yenğin
9 İletişim Fakültesi, Dekan Yardımcısı Dr. Öğt. Üyesi Ümit Sarı
TEŞEKKÜR VE PLAKET TAKDİMİ

AÇIKLAMA:

Tüm dünyada aynı zamanlarda farkındalık sağlanan Medya Okuryazarlığı Haftası; ülkemize ilk kez geçen sene (9 Kasım 2018’de) paydaşlarımızın destekleri ile <FORUM> başlığı altında sivil toplum çatısı altında toplanmıştır.

Medya Okuryazarlığı; dijital okuryazarlıktan, siber zorbalığa, nefret söyleminden, dijital vatandaşlığa kadar bir çok alanında uzman konuşmacılar ve eğitmenler tarafından iletişim, eğitim ve okul öncesi lisans programlarında bulunan gençler ile değerlendirilmiştir.

Bu sene de paydaşlarımız ve Medya Okuryazarlığı Derneği katkılarıyla ikinci Medya Okuryazarlığı Formu 1 Kasım 2019 Cuma günü Facebook İstasyon’da gerçekleşecektir.

Forum olması sebebiyle üniversite içi ve dışından katılımcı birçok lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri bu konu hakkında sorularını akademisyenlere ve sivil toplum çalışanlarına sorabilecektir.

KONU BAŞLIĞI ve SORU CEVAPLAR
Forumun bu yıl ki teması: Dijital Okuryazarlık ve Dijital Vatandaşlık’tır.
Forum öncesi sizlere moderatör kapsamında sorulması planlanan sorular gönderilecektir.
HEDEF:

Forum çıktısı olarak; medya okuryazarlığı kavramını akademik çerçeveden alıp, uygulamalı ve hayatın içinde yaşayan bir kaynak olarak deneyimleyebileceğiz.

Söz konusu çalışmanın önümüzdeki 10 yıl içerisinde; siber zorba olmayan, nefret söyleminde bulunmayan dijital vatandaş nesillerin yetiştirilmesine bir katkı sağlaması istenmektedir.

Forum sonunda, medya okuryazarlığı haritasının ilk uygulamalı çalışmasının da adımı atılmış olacaktır.

Program Detayları:

Açılış: 09:45- 10:00
A. Forum Kısmı: 10.00 – 11.30
B. Atölye Kısmı: 12.30 – 14.30 saatleri arasında gerçekleşecektir.
Kapanış: 14:30-15:30
Yer: Habitat Derneği – Maslak 42 Facebook İstasyon’dur.
Forum başvuru için tıklayınız:http://medyaokuryazarligiforumu.com/

Dernek web sitesi: https://medyaokuryazarligi.org/

Katılımcıların arasından seçilecek 30 kişiye email yolu ile katılım teyidi maili gelecektir.

Paylaşmak isterseniz afişi aşağıda ve ektedir.