İstanbul Aydın Üniversitesi Games Week İstanbul’da

08-06-18 vrlab 0 comment

İstanbul Aydın Üniversitesi Games Week İstanbul’da

6-10 Haziran 2018 tarihleri arasında CNR Holding tarafından düzenlenen “Games Week İstanbul Video Oyunları ve Teknolojileri Fuarı”na İstanbul Aydın Üniversitesi olarak katıldık. 50 katılımcıyla gerçekleşen bu fuarı yaklaşık 15 bin kişi ziyaret etmiştir.  Fuar standımızda Sanal Gerçeklik deneyimi için hazırlanan HTC Vive ve PS4 VR platformları ile ziyaretçilere öğrencilerimizin hazırladığı oyunlar deneyimletilmiştir. Çizgi film ve animasyon bölümü öğrencilerinin hazırladığı çizgi film, mobil oyun ve stopmotion projeleri sunulmuştur. Fuar boyunca gerçekleşen cosplay (avatar kostüm) etkinliklerine de moda tasarımı öğrencilerinin çalışmaları renk katmıştır.

360 video çekimleri ile kurgulanan videolar İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen VRAYDIN ios aplikasyon platformu üzerinden cardboard (Google cardboard) vasıtasıyla izletilmiştir. Bu bağlamda İAU’nun teknolojiye yatırımı sanal gerçeklik platformları üzerinden ziyaretçilere aktarılmıştır.