CNR Games Week’ten Üniversite Teknoloji Projelerine Tam Destek

10-06-18 vrlab 0 comment

CNR Games Week’ten Üniversite Teknoloji Projelerine Tam Destek

CNR Games Week’de İstanbul Aydın Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi Espor Kulübü ve Altınbaş Üniversitesi öğrencileri tarafından geliştirilen teknolojik projeler fuar ziyaretçilerinden tam not aldı.

Video Oyunları ve Teknoloji Fuarı CNR Games Week İstanbul, CNR EXPO Yeşilköy Fuar Merkezinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 10 Haziran’a kadar devam edecek olan fuarda, en son teknolojiye sahip VR platformları, son dönem piyasaya çıkan bilgisayar, bilgisayar bileşenleri, konsollar, bağımsız oyun geliştiricileri, kutu oyunları gibi birçok yeni teknoloji bir arada sergileniyor.

Fuarda ayrıca, CNR Games Week İstanbul’da, Türkiye‘nin en önemli üniversitelerinden İstanbul Aydın Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi Espor Kulübü ve Altınbaş Üniversitesi, birbirinden farklı projelerini ziyaretçilerin beğenisine sundu.

ÜNİVERSİTE DERSLERİ CEP TELEFONUNDA

Fuarda İstanbul Aydın Üniversitesi, Yeni Medya Merkezi tarafından geliştirilen VR Aydın Projesi ile sanal gerçeklik platformları HTC Vive ve Playstation VR öne çıktı. Aydın Üniversitesi, Yeni Medya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Yengin’in verdiği bilgiye göre, VR Aydın Projesi ile üniversitenin önemli derslerinin videoları İOS uygulaması aracılığı 360 derecede izlenebiliyor. Bunun için gerekli olan Cardboard da yine üniversite tarafından üretildi.

Yengin ayrıca, üniversite olarak geliştirdikleri HTC Vive ve Playstation VR sanal gerçeklik platformu ile oyuncuları gözlemlediklerini söyledi. Bu sayede ortaya çıkabilecek hastalıkların bugünden önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydeden Yengin, “Daha önce bu konularla ilgili terminalojiler yurtdışından sağlanıyordu. Şimdi biz, geliştirdiğimiz sanal gerçeklik projeleri ile bunlara katkı sağlıyoruz. Bu sayede, mekansızlaşma, hareket ve çerçeveleme hastalıklarıyla ilgili elimizde çok önemli bilgiler oluştu” diye konuştu.

Üniversitedeki öğrencilerin biri otomobil yarışı diğeri de zombi olmak üzere iki sanal gerçeklik oyunu geliştirdiğini ifade eden Yeğin, bunları satarak gelir elde edeceklerini bildirdi.


https://goo.gl/1PqCAa  #VRAYDIN #vrlab #iauyenimedya #iaukampus #CNRgamesweek #CNRgamesweekistanbul @iauyenimedya @cnrgamesweek

Kaynak: Hürriyet