Netflix’te Şifre Paylaşma Dönemi Bitiyor! İşte o özellik

21-10-22 vrlab 0 comment

Netflix, Profil Aktarımı adlı yeni özelliğini kullanıcılarına duyurdu. Profil Aktarımı, bir hesapta kayıtlı olan profili bütün kayıtlı verileriyle birlikte başka bir Netflix hesabına devredilmesini sağlıyor. Peki Netflix, böyle bir özelliği neden geliştirdi? 

 

Çevrimiçi dizi ve film platformu olan yayın devi Netflix, Profil Aktarımı isimli yeni özelliğini kullanıma sunduğunu açıkladı. “Profil Aktarımı” olarak adlandırılan bu yeni özellik, Netflix kullanıcıları için büyük bir öneme sahip olacak gibi görünüyor.

 

Netflix, birden fazla kullanıcının bir araya gelerek abonelik satın aldığı platformlardan biri haline geldi. Üstelik Netflix, en az 100 milyon hanede ortak hesap kullanıldığını iddia ediyor. Profil Aktarımı olarak adlandırılan bu özellik tamamen şifre paylaşımı konusuyla ilgili.

 

 

 

Profil Aktarımı ile bir profildeki tüm veriler yeni bir hesaba aktarılabilecek!

 

Netflix’in yapmış olduğu açıklamalara göre Profil Aktarımı özelliği ile bir kullanıcı, yeni bir Netflix hesabıaçtığı zaman sıfırdan profil oluşturma ihtiyacı duymayacak. Yani daha önceki hesapta kullanılan profil, tüm verileriyle birlikte yeni bir hesaba aktarılmış olacak. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, farklı bir hesaba geçtikleri zaman önceki profilleriyle Netflix izlemeye kaldıkları yerden devam edebilecekler.

 

Netflix, neden “Profil Aktarımı” isimli özelliği geliştirdi?

 

Netflix, bir süredir şifre paylaşımı olayını önlemeye çalışıyor. İlk defa 2021 yılında ortaya atılan bu konu bundan birkaç ay önce de test edilmişti. Fakat bu zamana kadar bu konuyla alakalı herhangi bir somut adım atılmadı.

 

Netflix’in Profil Aktarımı özelliğini duyurması, başkasının hesabından Netflix kullanan bireylerin kendi hesaplarını kurmalarını ve önceki hesaptaki profillerini yeni hesaplarına taşımalarını sağlıyor. Dolayısıyla yeni gelen bu özelliğin, şifre paylaşım yasağının habercisi olduğunu düşünmek yanlış olmaz.

 

Profil Aktarımı ile yeni bir hesaba aktarılacak bilgiler:                      

 

  • Kaydedilmiş oyunlar
  • İzleme listesi
  • İzleme geçmişi
  • Kişisel öneriler
  • Diğer ayarlar 

 

Netflix Profil Aktarımı özelliği kullanımı:

 

  • Netflix profilinize girin.
  • Sağ üst kısımda yer alan profil simgenize tıklayın.
  • Profil Aktarımı seçeneğine tıklayın.
  • Profilinize aktarmak istediğiniz hesaba ait bilgileri girin.