WhatsApp’ın Yeni Getirdiği Özellik ile Kullanıcılar Gruplardan “Sessizce” Çıkabilecek!

22-10-22 vrlab 0 comment

WhatsApp, yeni getirdiği özellik ile kullanıcılarının bir gruptan diğer üyelerin haberi olmadan çıkmasını sağlayan özelliği sonunda yürürlüğe koydu. Kullanıcının gruptan çıktığını sadece grup yöneticisi bilecek.

 

Euronews’te paylaşılan bir habere göre Mark Zuckerberg, bu yeni özelliği ağustos ayında duyurmuş ve kısa süre içinde kullanılacağını açıklamıştı. Duyurulan bu özellik artık günümüzde hizmete girmiş durumda.

 

 

 

WhatsApp gizliliğe önem veriyor

 

1 milyardan fazla kullanıcısı olan WhatsApp’ın yeni getirdiği bu özellik “gizliliği artırmayı” amaçlıyor. Yeni özellikler dahilinde kullanıcılar, en son ne zaman çevrimiçi olduğunu istediği kişiye göre ayarlamaimkânı sağlayacak. Yeni gelen özellikler arasında ise “benim için sil” özelliği ile yanlışlıkla silinen bir mesajı artık kullanıcılar birkaç saniye içinde geri alabilecek. Bu özelliklerin yanı sıra grup yöneticileri artık herkes için bir mesajı silebilecek ve bütün üyeler bu mesajı kimin sildiğini görebilecek.

 

Son olarak ise kullanıcıların “tek görünümlü” olarak gönderdiği gönderiler için ekran görüntüsü alınması engellenecek.Test aşamasında olan bu özellik, kullanıcılar arasında olan geçici diyalogu kayıt altına almayı engellemeyi amaçlıyor. Ayrıca grup üye sınırının 512’den 1000’e çıkarılacağı söyleniyor. Telegram’da ise bir gruba yaklaşık 200 bin kişinin katılması mümkün.