Elon Musk, Twitter’ı Resmen Satın Aldı!

26-11-22 vrlab 0 comment

Twitter’ın Elon Musk’a satılma konusu sosyal medyada pek çok tartışmaya sebep olmuştu. Uzun süren yasal savaşın ardından Elon Musk, resmen Twitter’ın yeni sahibi oldu. Satın alım değeri ise 44 milyar dolar.

 

Nisan ayında Twitter’ı satın almak için 44 milyar dolar teklif eden Musk, haziran ayında bu teklifi iptal etmişti. Bu sebepten dolayı Twitter ve Elon Musk mahkemelik olurken, Musk aynı teklifi Twitter’a tekrardan sunmuştu. SpaceX ve Tesla CEO’su olan Musk, uzun süren bu sürecin ardından resmen Twitter’ın sahibi oldu.

 

Twitter’ın Yeni Sahibi Elon Musk Oldu

 

 

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından üst düzey yöneticiler şirketten ayrıldı. Twitter’ın satılmasıyla birlikte Twitter yönetiminde de bir günde büyük değişiklikler yaşandı. Twitter’ın politika şefi, genel danışmanı ve son CEO’su olan üst düzey yöneticilerin işlerine Elon Musk tarafından son verildi.

 

Çeşitli kaynaklara göre işine son verilen yöneticiler, bu ayrılıklarında bir miktar ödeme aldılar. Twitter’ın eski CEO’su olan Agrawal’ın 38,7 milyon dolar, genel danışman olan Segal’in 25,4 milyon dolar ve politika şefi görevi yapan Gadde’nin 12,5 milyon dolar tazminat parası aldıkları aktarıldı.